Biblioteca virtual

Videoteca

 • Compartir idees: la universitat va a l'institut [Vídeo a UBtv]

  Universitat de Barcelona

  Compartir idees és un projecte d'aprenentatge servei en que els i les estudiants de graus o màsters de la Universitat de Barcelona, per parelles, preparin conferències-taller sobre temes d'interès relacionats amb els seus estudis i les imparteixin en centres de secundària. El projecte està impulsat pel grup ApS(UB), un equip interdisciplinar format per professorat de les facultats de Belles Arts, Biologia, Dret, Economia i Empresa, Educació, Farmàcia, Filologia, Geografia i Història, Geologia, Infermeria i Medicina.

 • Quines són les tendències en l'aprenentatge servei? Reflexions del professor Andrew Furco [Vídeo en You Tube]

  Andrew Furco

  Entrevistem al professor Andrew Furco, vicerector de participació i compromís públic i professor de la Universitat de Minnesota i un referent expert internacional en aprenentatge servei i institucionalització. (13 min aprox.)

 • Quines tendències internacionals estan impactant en la millora de l'aprenentatge servei? [Vídeo en You Tube]

  Webminar

  Vídeo del seminari web del dia 15 d'octubre de 2015 sobre Quines tendències internacionals estan impactant en la millora de l'aprenentatge servei? Aquest seminari va ser organitzat per la Fundació Jaume Bofill i el Centre Promotor d'Aprenentatge Servei, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona i de CLAYSS. (1 hora aprox.)

 • La visió de l'alumnat sobre els problemàtiques locals i la seva relació a nivell global [Vídeo en You Tube]

  Edualter i TransformaFilms

  El projecte es proposa fomentar la identificació de les problemàtiques locals i de l'entorn de l'alumnat de l'institut al mateix temps que la comprensió de les seves implicacions i causes estructurals, ressaltant les interdependències globals. Tot això es farà mitjançant un procés d'elaboració d'un projecte vídeo documental sol·licitat per Edualter i la productora Transforma Films a l'Institut Quatre Cantons. (5 min aprox.)

 • Trenquem el silenci! [Vídeo en You Tube]

  Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

  El Trenquem el silenci! és un programa de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere de prevenció de violència de gènere des del qual fomentem la realització d'accions amb centres educatius. En aquest cas, es treballa amb l'INS Salvat Papasseit la possibilitat de facilitar el procés d'aplicació de la metodologia educativa aprenentatge servei dins les matèries curriculars: Matemàtiques, Ciències socials, Educació Musical, Llengua Catalana i Educació visual i plàstica. El servei es concreta en un acte de sensibilització al barri de la Barceloneta. (5 min aprox.)

 • Posa la teva xinxeta a Pam a Pam! Construeix el teu mapa de consum responsable [Vídeo en You Tube]

  Setem Catalunya

  Aquest és un projecte de Setem Catalunya per a sensibilitzar sobre el consum responsable i l'Economia Solidària a la comunitat educativa, en aquest cas a l'IES Montjuïc, un institut del barri de la Zona Franca de Barcelona. D'aquesta manera, els i les alumnes també se sumen a la construcció del mapa col·laboratiu Pam a Pam. (5 min aprox.)

 • Donació de sang i Educació per la Ciutadania [Vídeo en You Tube]

  Banc de Sang i Teixits de Catalunya

  El projecte de "Donació de sang i educació per a la ciutadania" promogut des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya pretén involucrar a infants i joves menors d'edat en la tasca de difusió de la necessitat de donació de sang. D'aquesta manera, els joves aprenen continguts relatius a la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper. (6 min aprox.)

 • Poètica 21, la paraula en acció. Una mirada de l'APS des d'EUA [Vídeo en You Tube]

  Resum de la conferència

  Resum de la conferència de Dolores Perillán, coordinadora acadèmica d'aprenentatge servei a la George Washington University (EUA), intervé en el marc de les 5es Jornades d'intercanvi d'experiències d'aprenentatge servei. (10 min aprox.)

 • Mira qui parla! Experiències d'APS [Vídeo en You Tube]

  Recull de les experiències d'aprenentatge servei

  Recull de les experiències d'aprenentatge servei: "La Placeta", Fundació Catalana de l'Esplai, Fundesplai; "Projecte Empresa amb Servei a la Comunitat", Esclat Bellvitge; "Trucs per l'Empordà", Minyons Escoltes i Guies de Catalunya; "L'hora del conte", Universitat de Barcelona i Biblioteca de Sant Adrià del Besòs; "Adoptem la muralla de Mataró", IES Alexandre Satorras

 • La Placeta [Vídeo en You Tube]

  Esplai Grup Infantil Sant Cosme

  Els joves de l'Esplai GISC de la Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai) han recuperat un espai d'oci del seu barri, la placeta del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat. (4 min. aprox.)

 • Projecte Empresa amb servei a la comunitat [Vídeo en You Tube]

  Centre Esclat

  El "Projecte empresa amb servei a la comunitat", realitzat pels alumnes de la UEC Esclat de 4t ESO, consisteix en crear una situació real d'empresa treballant mitjançant una metodologia per projectes que beneficiïn a altres persones. L'objectiu principal és preparar-se per a la vida adulta posant en pràctica i desenvolupant les competències bàsiques.

 • L'hora del conte [Vídeo en You Tube]

  Grau d'Educació Infantil de la Universitat de Barcelona i Biblioteca de Sant Adrià de Besòs

  Estudiants del Grau d'Educació Infantil de la Universitat de Barcelona dinamitzen "L'hora del conte" de la Biblioteca de Sant Adrià de Besòs. Posen en pràctica continguts curriculars, prenen contacte amb infants i donen suport en aquesta activitat.

 • Trucs per l'Empordà [Vídeo en You Tube]

  Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

  Durant el cap de setmana, un grup de joves de 17 a 19 anys de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya es reuneixen a Capmany (Alt Empordà) per ajudar sis famílies damnificades pel foc de l'estiu de 2012. El projecte s'emmarca en la trobada "Trucaires per l'Empordà" i té com a objectiu sensibilitzar els joves i donar un cop de mà als afectats, retirant arbres cremats, fent tanques i murs de pedra, i reconstruint recs.

 • Adoptem la muralla de Mataró [Vídeo en You Tube]

  INS Alexandre Satorras i Escola Camí del Mig

  Els alumnes de l'Institut Alexandre Satorras es formen com a guies de la muralla moderna de Mataró i organitzen visites guiades per a diferents col·lectius. En aquesta ocasió, acompanyen els alumnes de primària de l'Escola Camí del Mig. (4 min aprox)

 • L'aprenentatge servei, una manera actual de vincular educació, participació i acció [Vídeo en You Tube]

  Vídeo resum de la 4a Jornada d'intercanvi d'experiències d'aprenentatge servei

  Vídeo resum de la 4a Jornada d'intercanvi d'experiències d'aprenentatge servei amb la intervenció de Joan Subirats "L'aprenentatge servei, una manera actual de vincular educació, participació i acció".

 • L'aprenentatge servei: bases pedagògiques i idees claus [Vídeo en You Tube]

  Vídeo resum de la intervenció en el marc del "V encuentro para la promoción del aprendizaje servicio"

  Vídeo resum de la intervenció en el marc del "V encuentro para la promoción del aprendizaje servicio", de Josep María Puig, Catedràtic de Teoria i Historia de l'Educació de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, ""El aprendizaje servicio: bases pedagógicas e ideas clave".

 • Joves pel Barri. Experiència APS [Vídeo en You Tube]

  INS Eduard Fontserè i Esplai La Florida

  Els alumnes de l'INS Eduard Fontserè, després de rebre una formació específica sobre el voluntariat, es comprometen a donar suport i participar en les tasques habituals dels monitors i monitores de l'Esplai la Florida.(5 min aprox.)

 • Cuidem els nostres avis. Experiència APS [Vídeo en You Tube]

  Escola Solc Nou

  Els alumnes del cicle formatiu de tècnic en cures d'auxiliar d'infermeria de l'Escola Solc Nou imparteixen un curs de formació per a persones nouvingudes sobre l'atenció a les persones grans. L'objectiu del servei és oferir-los una oportunitat de formació laboral.(4.30 min aprox)

 • Ens acompanyem per créixer [Vídeo en You Tube]

  Escola Àngels Garriga

  A l'Escola Àngels Garriga l'ajut entre iguals és una forma d'aprenentatge clau: els grans ajuden els petits en els hàbits diaris, en l'aprenentatge de l'informàtica i en la lectura.(4.30 min aprox.)

 • L'hort de les amistats. Experiència APS [Vídeo en You Tube]

  Escola Educació Especial Xaloc i Escola Immaculada de les Termes

  Els alumnes de l'Escola d'educació especial Xaloc ajuden els nens i nenes de quart de l'Escola Immaculada de les Termes a tenir cura de l'hort i del jardí del centre. (3.30 aprox.)

 • 2a Jornada d'Aprenentatge Servei de L'Hospitalet [Vídeo en You Tube]

  Vídeo

  Us presentem el vídeo de la 2a Jornada d'Aprenentatge Servei de L'Hospitalet del 27 d'octubre de 2011. Inclou talls destacats de la conferència de Michael Brugh, director de la Calserve Iniciative del Departament d'Educació de Califòrnia. (7 min aprox.)

 • Aprenentatge servei a l'Esola Garbí [Vídeo en el web de l'escola]

  Escola Garbí

  A l'escola Garbí d'Esplugues, han fet un reportatge de la Vida Social a l'Escola focalitzant-la en la tasca realitzada en col·laboració amb la Llar d'Esplugues i la Fundació Finestrelles. És un exemple molt clar de l'utilització d'APS a les escoles. On realitzen un seguit d'activitats que proporcionen un bé a la comunitat a través d'un aprenentatge previ. (13 min aprox.)

 • Universitat de Florida [Vídeo en la pàgina web de la universitat de Florida]

  University of Florida

  En aquest vídeo la Universitat de Florida explica què és l'aprenentatge servei amb un seguit de frases i d'imatges fetes a partir d'experiències realitzades. (ENGL. 4 min aprox)

 • Aprenentatge servei a la Universitat Catòlica de Chile [Vídeo en You Tube]

  Universitat Catòlica de Chile

  El vídeo mostra testimonis de docents que apliquen la metodologia aprenentatge servei en els seus cursos, com el curs "construint consciencia sòlidaria" on formalitzen aquesta metodologia amb convenis amb altres organitzacions per posar en pràctica els coneixements dels alumnes. (3 min aprox.)

 • Experiència Junts per sumar, Argentina [Vídeo en You Tube]

  Institut Nuestra Sra. de Fatima Cipolletti

  El vídeo és una presentació dels projectes solidaris sobre aprenentatge servei a l'Institut Nuestra Sra. de Fatima Cipolletti. Es va realitzar una convocatòria de totes les institucions i van participar 20 escoles de tota mena, finalment s'explica la satisfacció dels estudiants respecte aquests projectes. (9 min aprox.)

 • Aprenentatge i servei solidari i Promoció del Voluntariat i els Valors [Vídeo en You Tube]

  Fundació Zerbikas

  La fundació Zerbikas mostra la importància dels estudiants voluntaris a l'aprenentatge i servei solidari ja que destaca la conexió de la vida real i la vida en l'aula. A més, una alumna explica unes de les seves experiències, com la de reparar joguines per donar-les als nens o nenes que les necessiten. (3 min aprox.)

 • Aprenentatge i servei solidari [Vídeo en You Tube]

  Fundació Zerbikas

  Aquest vídeo ens presenta diverses definicions del concepte aprenentatge servei, les seves característiques i el procés de planificació d'aquest projecte, a més a més explica exemples de la seva pràctica i destaca la diferència entre un servei a la comunitat i un aprenentatge servei. (5 min aprox)

 • Aprenentatge i servei solidari i educació reglada [Vídeo en You Tube]

  Fundació Zerbikas

  Aquest vídeo ens presenta la experiència dels alumnes de posar en pràctica els seus coneixements al servei del canvi a l'entorn de la seva escola, afavorint la generació de xarxes i fent efectiu el concepte de ciutat educadora. (4 min aprox.)

 • Conferència sobre APS al TEDxbarcelona. [Vídeo en You Tube]

  Roser Batlle

  Breu xerrada sobre APS que es va pronunciar a TEDxBarcelona amb l'objectiu de mostrar exemples, idees, experiències, bones pràctiques al voltant del concepte de "co-"; co-branding, co-economia, co-creació, co-educació, cooperació, etc. (10 min aprox.)

 • Aprenentatge servei a Sant Vicenç dels Horts [Vídeo en línia]

  ReportEducació

  En aquest vídeo es recullen algunes experiències d'aprenentatge servei portades a terme a Sant Vicenç dels Horts.(9 min. aprox.)

 • Aprenentatge servei i educació en valors. Programa Recercaixa [Vídeo en YouTube]

  GREM de la Universitat de Barcelona

  A la convocatòria RecerCaixa 2010 es van presentar 461 sol·licituds de 80 institucions i s'han seleccionat 20 projectes. La gran qualitat científica dels projectes i la quantitat de propostes presentades han fet que la convocatòria sigui altament competitiva. Els àmbits en què es poden presentar els treballs van des de les ciències socials o les humanitats fins a les ciències de la salut. Un dels ajuts ha estat pel projecte Aprenentatge servei i educació en valors, coordinat pel professor Josep Maria Puig (UB). (1 min aprox)

 • APS al programa Singulars [Vídeo a TV3 a la carta]

  Televisió de Catalunya

  En el programa es parla d'emocions, de com educar-les, de com millorar la nostra intel·ligència emocional. Es fa amb el psicòleg i professor de la Universitat de Màlaga Pablo Fernández Berrocal, que, a més, dirigeix el grup d'investigació sobre emoció i cognició d'aquesta universitat. S'il·lustra amb l'experiència de padrins lectors de l'Escola Menendez Pidal de L'Hospitalet de Llobregat.

 • Videoteca d'aprenentatge servei [Vídeos Red Española]

  Red Española de Aprendizaje Servicio

  En el següent enllaç trobareu diversos vídeos sobre aprenentatge servei, tant d'experiències com d'explicacions teòriques.

 • Els Biblionautes de l'IES Ramon de la Torre [Vídeo a Xip/tv]

  IES Ramon de la Torre

  La Biblioteca de l'Institut Ramon de la Torre de Torredembarra ha estat guardonat amb un premi que concedeix el Ministeri d'Educació en que es reconeix la tasca de dinamització lectora del centre i el seu programa d'activitats culturals. (2 min aprox)

 • Projecte Dajla [Vídeo en YouTube]

  IES Ramon Berenguer IV

  Documental sobre el projecte educatiu i de cooperació solidària de l'IES Ramon Berenguer IV i el departament de Cooperació de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet rodat als campaments de refugiats sahrauís del sud d'Algèria l'abril de 2006. (2 min aprox)

 • APS a la Fundación Tomillo [Vídeo al web de la Fundación Tomillo]

  Fundación Tomillo (Madrid)

  Aquest vídeo ens mostra una de les experiències de la Fundación Tomillo on els joves treballen per l'afabetització digital d'adults.

 • Rehabilitació del Refugi del Xut a la Serra del Montroig [Vídeo en YouTube]

  Agrupament Escolta Garbí

  L'Agrupament Escolta Garbí ens presenta un resum de la seva experiència 'Rehabilitació del Refugi del Xut a la Serra del Montroig' a Lleida. Podrem veure la feina de recuperació del patrimoni cultural i medioambiental que han fet els joves de 14 a 18 anys. (3 min aprox)

 • Connecta Jove [Vídeo en YouTube]

  Fundació Catalana de l'Esplai

  Es presenta l'experiència d'aquest projecte que impulsa la participació dels joves a la seva comunitat mitjançant accions formatives d'alfabetització digital a adults. (5 min aprox)

 • L'educació en valors a través de l'educació física [Vídeo a l'xtec]

  IES Celestí Bellera

  El vídeo ens presenta les experiències de l'IES Celestí Bellera de Granollers on es porten a terme tres projectes per desenvolupar els valors cívics mitjancant l'educació física i l'esport. (10 min aprox)

 • Camp de treball del Delta del Llobregat [Arxiu WMV]

  Fundació Catalana de l'Esplai

  El programa Catalunya Avui de TV2 fa un breu reportatge sobre el camp de treball internacional que la Fundació Catalana de l'Esplai va realitzar al Delta del Llobregat. Destaquen els testimonis dels joves participants en el projecte. (3 min aprox)

 • Roser Batlle, Emprendedora Social de Ashoka España 2008 [Vídeo en YouTube]

  Ashoka

  Roser Batlle, seleccionada per Ashoka com a emprenedora social ens explica què és l'aprenentatge servei i com treballa per a impulsar-lo. (5 min aprox)

 • La pràctica solidària com a pedagogia de la ciutadania activa [Vídeo en YouTube]

  María Nieves Tapia

  Ponència pronunciada per la coordinadora del programa d'Educació Solidària del Ministeri d'Educació d'Argentina dintre del cicle de conferències de Debats d'Educació organitzat per la UOC i la Fundació Jaume Bofill a Barcelona el març de 2006. (1h 20 min aprox)

 • Recull de vídeos d'APS de CLAYSS [Vídeo en YouTube]

  CLAYSS

  CLAYSS (Centro Latinoamericano de Aprendizaje y Servicio Solidario) ha creat un espai dins del Youtube amb vídeos relacionats amb APS, testimonis i fragments de conferències.

 • Bring Learning to Life [Vídeo Bring Learning to Life]

  Learn and Serve America's National Service-Learning Clearinghouse

  El vídeo reflexa la concepció de l'aprenentatge servei a Estats Units a través de testimonis i experiències de diferents indrets del país. (ENGL. 8 min.)

 • Experiència de la San Francisco State University [Vídeo en YouTube]

  San Francisco State University

  El vídeo ens relata algunes experiències i testimonis sobre experiències d'APS a la San Francisco State University (ENGL. 6 min aprox).