Experiències

Escoltisme per l'Empordà Imprimir

 • "Durant el cap de setmana, un grup de joves de 17 a 19 anys de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya es reuneixen a Capmany (Alt Empordà) per ajudar sis famílies damnificades pel foc de l'estiu de 2012. El projecte s'emmarca en la trobada "Trucaires per l'Empordà" i té com a objectiu sensibilitzar els joves i donar un cop de mà als afectats, retirant arbres cremats, fent tanques i murs de pedra, i reconstruint recs."
  L'experiència d'Escoltisme per l'Empordà pretenia col·laborar i cooperar amb les famílies afectades per l'incendi de l'estiu del 2012 a l'Alt Empordà, especialment, a la població de Capmany, on ja havíem realitzat diversos serveis els primers dies després del foc i porteriorment durant el curs.

  Els truc (nois i noies de 17 a 19 anys) amb els seus respectius caps, eren els encarregats de dur a terme l'experiència amb l'ajuda d'un equip motor i una comissió de les famílies afectades de la zona.

  Al llarg del cap de setmana vam oferir una formació sobre com s'havia actuat per apagar els focs i com es desplega el voluntariat en una situació d'alt risc. També vam aprofitar perquè voluntaris com ADF expliquessin la seva tasca. Vam afegir també que persones de la població afectades pels incendis puguessin parlar amb els nois i noies per empatitzar-los abans de dur a terme les tasques de servei.

  A la tarda del dissabte ens vam dedicar més a fer descobertes d'altres entitats: naturals, socials... a fi que els nois i noies es sensibilitzin en altres àmbits.

  Finalment, el diumenge ens vam disposar en petits grups a ajudar a les famílies necessitades a reconstruir teulats, netejar boscos, reconstruir recs... a fi que aquestes persones puguin gaudir del seu entorn amb normalitat. I que els nois i noies puguin gaudir al costat de les persones afectades d'una experiència en primera persona, on ells van ser els protagonistes.


  Redacció: Anna Camacho Grau, setembre 2013

  Aprenentatges que s'han donat:
  Creiem que els aprenentatges que s'han donat són molts, relacionats especialment amb valors: empatia, servei, cooperació, companyerisme, treball en equip...


  Descripció del servei:
  Els nois i noies de Minyons Escoltes i Guies (truc 17 a 19 anys) van ajudar a diverses famílies de la població de Capmany a recuperar els seus espais naturals i personals: reconstrucció de recs, neteja de boscos, reconstrucció de teulades...  Àmbits de servei: Medi ambient

  Nivells educatius: Educació en el lleure

  Edats dels participants: 16-18 anys, 18-25 anys

  Data d'inici del projecte: juny 2013

  Data de finalització del projecte: juny 2013

  Entitats que participen a l'experiència: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (Demarcació de Girona)

Vegeu la noticia al web de Minyons i Escoltes de Catalunya

Vegeu el vídeo resum de l'experiència

Cercador

Pots buscar una experiència segon:

Participa

Introdueix la teva experiència aquí.

Podràs visualitzar un model de fitxa d'experiència fent clic aquí.