Experiències

Ep! Atura el risc - Campanya de prevenció d'incendis Imprimir

 • "Després d'un incendi molt a prop de l'escola, els nens i nens de la ZER Maians han treballat, de manera interdisciplinar, el bosc i com actuar davant d'un indenci i han realitzat una campanya de sensibilització per a prevenció d'incendis".

  Els alumnes de l'escola ZER Maians han impulsat una campanya de prevenció dels incendis com a tancament del seu projecte "I ara què?"

  Després de l'incendi succeït l'estiu del 2015 entre les comarques del Bages i l'Anoia, i en conseqüència, Maians - el municipi de l'escola -, els alumnes i les mestres del centre van voler impulsar un projecte d'aprenentatge servei per fer front a aquesta situació. L'objectiu era conèixer què havia passat i quines actuacions podien fer per actuar després de l'incendi o evitar-ne de futurs a través d'una campanya de prevenció.

  Gràcies al treball de l'escola englobant els continguts curriculars de l'àrea de medi i les visites de professionals com agents rurals, bombers, mossos d'esquadra, entre d'altres, els alumnes han pogut resoldre tots els seus dubtes i fer-se una mica més especialistes sobre aquest fet. Com a tancament d'aquest projecte, es va decidir realitzar una campanya de prevenció en format d'audiovisual. L'objectiu era fer arribar el missatge a tota la comunitat i transmetre aquestes petites accions que poden ajudar a evitar els incendis. El resultat final són dues produccions: una d'elles de caire documental on s'explicita tot el treball realitzat al llarg del curs i l' altre que pren la tipologia d'anunci i on es transmet el missatge de forma breu, clar i concís.

  A part de les mestres del centre i l'alumnat, en aquest projecte també han col·laborat persones externes: per una banda, l'estudiant de pràctiques Alícia Benito que ha ajudat en el guió de l'audiovisual i alhora, ha fonamentat el seu treball final del grau d'Educació Primària en aquesta pràctica d' aprenentatge servei; i per altra banda, el professional en cinematografia Dan Ortínez, realitzador i editor de la campanya final.

  Tant la campanya publicitària com el breu documental sobre el projecte es poden visualitzar al canal de vídeos Youtube amb el nom "Ep! Atura el risc - Escola ZER Maians (spot)" o "Ep! Atura el risc - Escola ZER Maians (documental)".


  Redacció: Alícia Benito, maig de 2016

  Aprenentatges que s'han donat:
  Englobar els continguts del currículum d'Educació Primària de medi natural i medi social a través de l'incendi succeït al bosc del voltant de l'escola.


  Descripció del servei:
  Campanya de prevenció d'incendis amb l'objectiu de sensibilitzar la comunitat sobre aquest fenomen i donar a veure un model d'aprenentatge servei en una escola de Primària.  Àmbits de servei: Medi ambient

  Matèries implicades: Medi natural i medi social

  Nivells educatius: Educació obligatòria

  Edats dels participants: 8-10 anys, 10-12 anys

  Data d'inici del projecte: Octubre 2015

  Data de finalització del projecte: Maig 2016

  Entitats que participen a l'experiència: Escola ZER Maians

Cercador

Pots buscar una experiència segon:

Participa

Introdueix la teva experiència aquí.

Podràs visualitzar un model de fitxa d'experiència fent clic aquí.