Experiències

Testimonis

Les persones que han participat en projectes d'aprenentatge servei, sovint han après coses i han viscut situacions que segur els agradaria compartir. Aquest és l'espai per recollir aquests testimonis i vivències... us animem a participar-hi!

Teresa Casas i Enric Cama

tcasas@pangea.org

IES Montserrat Roig i IES Nicolau Copèrnic, Terrassa

Vam estudiar part de la història contemporània de 4t d'ESO participant en un projecte ciutadà del Centre d'Estudis Històrics de Terrassa i la Comissió Cívica per la Recuperació de la Memòria Històrica. Vam enregistrar testimonis orals de l'època seguint pautes marcades per historiadors i vam lliurar-los a l'Arxiu Històric. Això va permetre que els estudiants valoressin les persones grans que havien participat, amb molt sacrifici personal, en la conquesta de la democràcia.

Àngel, 37 anys

angelarroyes@terra.es

CEIP St. Francesc d'Assís, Sant Joan Despí

L'ecoauditoria a l'aula és una activitat que ens permet emprendre mesures de millora ambiental. Els alumnes de 6è del CEIP St. Francesc d'Assís, van desenvolupar un estudi sobre els residus que es generen a l'hora del pati. A partir de la feina feta es van comprometre a reduír els envasos d'un sol és. Es per això que han iniciat una prova pilot amb el repartiment de cantimplores reutilitzables per tal de comprovar l'utilitat de la mesura i poder-ho extrapolar a altres escoles.

Assumpta, 53 anys

telf 669072851/ e-mail aduran12@xtec.net

CEIP de Borredà, Borredà

L'activitat va néixer l'any 2000 amb la presentació del Projecte Rius. Oferia la possibilitat de realitzar un treball "seriós" (conèixer l'estat de salut dels rius Catalans), donar una dimensió diferent a la tasca escolar; implicàvem els nois en la cura i conservació del riu, a les famílies en els treballs de millora dels accessos i establíem compromisos amb l'administració local per assegurar la bona preservació de l'entorn.

En vols més?

Si vols conèixer més testimonis clica aquí
Explica'ns el teu testimoni

Si teniu algun altre tipus d'informació que voleu publicar (fotografies, documents, vídeos) ens la podeu fer arribar a través del correu electrònic a: centre@aprenentatgeservei.cat
He llegit i accepto les clàusules de consentiment